Kategóriák
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Macskacsapda 1000mm, gyorsítórugós

Élvefogó macskacsapda
 • Élvefogó macskacsapda
 • Élvefogó macskacsapda
 • Élvefogó macskacsapda
 • Élvefogó macskacsapda
24 995 Ft
Méret:
1000x250x225mm
Anyaga:
Ponthegesztett acélrács
Bevonat:
Elektrosztatikus porfestés
Modellszám:
S1000-2BR
Fogható fajok:
macska, nyest, görény, nyúl
Elérhetőség:
Készleten

Macskacsapda 1000x250x225mm méretben, erős acélrácsból.

Professzionális, 2 ajtós gyorsítórugós (!) élvefogó csapda macska befogására. A leggyorsabban záródó élvefogó macskacsapda: a rugók az ajtókat villámgyorsan zárják és rögzítik.

 • Legfőbb jellemzői:

  • könnyen kezelhető ládacsapda
  • rendkívül erős, ponthegesztett acélrácsból készült
  • tartós kivitel, minden alkatrésze fém
  • nem kell összeszerelni, azonnal használatra kész
  • villámgyors ajtózárási mechanika
  • mérete (1000x250x225mm) miatt használható nyest, görény befogására is

  A macskacsapda működése:

  A csapda közepén egy ún. csalitálca található. A fogás úgy történik, hogy a macska a tálcán elhelyezett csalétket megmozdítva vagy a tálcára lépve elbillenti a tálcát és a csapda ajtajai bezáródnak.

  A csalétket többféleképpen is el lehet helyezni:

  - a csalitálcán lévő horgokra tűzve : célszerű a csalétket stabilan rögzíteni, hogy a nyest ne tudja egykönnyen leszabadítani a horogról, elcsenni a csapdából.

  - a csalitálca fölé belógatva : a csalétket egyszerűen drótdarabra téve és a csapda rácsozatára akasztva. Ez esetben az a cél, hogy a nyest mindenképpen, akár többször is rálépjen, súlyával ránehezedjen a csalitálcára, így hozva működésbe a csapdát

  - az egyik ajtót zárva tartva a csapda belsejébe téve : eredményes lehet, ha egyszerűen, az egyik, zárt ajtó tövébe kibontott macskakonzervet helyezünk és csak a másik ajtót kinyitva használjuk a csapdát. Ez esetben a macskának végig kell mennie a csapdában a csalétekig, így a csalitálcára lépve biztosan működésbe hozza az ajtózáró mechanikát.

  Kevesen gondolnak rá, hogy a csapdának a fogás megtörténte után is feladata van: bent kell tartania a befogott macskát. Nincs bosszantóbb annál, mint amikor a befogott macska a csapda hibájából kiszökik a csapdából (ezt nevezik önszabadításnak). Fontos tehát, hogy a csapda ajtajának oly módon kell rögzülnie, hogy az belülről, a macska számára kinyithatatlan legyen.

  A biztos fogás érdekében a gyorsítórugós macskacsapda ajtóinak zárása úgy történik, hogy az ajtókat egy-egy erős rugó csapja be nagy sebességgel közel függőleges helyzetig, emiatt az előreugró macska nem tud gyorsabb lenni, mint az ajtók zárási ideje. Másik előnye, hogy a záródott ajtókat a rugók a helyükön is tartják, vagyis a befogott macska semmiképp sem tud kiszabadulni a csapdából.

  Macskacsapda

   

   

  A macskacsapda használata

  A házimacskák a vadon élő állatokhoz képest viszonylag könnyen csapdába csalhatók: egy jó csalifalat használatával általában már az első kihelyezés alkalmával lehet fogásra számítani. A vadabb kóbor egyedek esetében célszerű a csapda kihelyezése előtt néhány napig étek kihelyezésével egy helyre szoktatni a macskákat, majd ugyanoda kihelyezni a csapdát.

  A macskák általában éjszaka aktívabbak, keresik fel a territóriumuknak tartott területet (és jelölik meg vizelettel a kandúrok). Épp ezért érdemes a csapdát este kihelyezni és reggel azonnal ellenőrizni.

  A befogott egyedek vérmérséklettől függően eltérően reagálnak: némelyik csendben tűri a fogságot, némelyik viszont folyamatosan szabadulni akar. Fogás esetén célszerű a csapdát egy használaton kívüli textilneművel (pl. lepedő) letakarni, a sötétben az állat sokkal nyugodtabban fog viselkedni. A letakart csapdában az állat gond nélkül elszállítható.

  A csapdát rendszeresen, naponta többször ellenőrizni kell és a befogott egyedet mielőbb ki kell engedni a csapdából!

  A macskacsapdához használható csalétkek

  Általában elmondható, hogy az illatos-szagos húsfélék működnek a legjobban csalétekként. A macskakonzervek mellet gyakorlatilag bármilyen felvágottal illetve szalámifélével, virslivel, szalonnabőrrel stb. eredményesen csalizhatunk.


  Rendelhet telefonon is: +36 70 55 03 051

 • Modell
  S1000-2BR
  Méret
  1000x250x225mm
Webáruház készítés