Kategóriák
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Macskacsapda 1000mm

Élvefogó macskacsapda
 • Élvefogó macskacsapda
23 995 Ft
Méret:
1000x250x225mm
Anyaga:
Ponthegesztett acélrács
Bevonat:
Elektrosztatikus porfestés
Modellszám:
S1000-2B
Fogható fajok:
macska, nyest, görény, nyúl
Elérhetőség:
Készleten

Macskacsapda 1000x250x225mm méretben, 2 ajtóval.

Könnyen kezelhető élvefogó csapda macska befogására. Erős acélrácsból készült, kedvező árú élvefogó macskacsapda biztos ajtózárási mechanikával.

 • Legfőbb jellemzői:

  • kipróbált, hatékony konstrukció
  • tartós, erős kivitelű, minden alkatrésze fém
  • azonnal használatra kész, nem kell összeszerelni
  • egyszerűen kezelhető, hatékony és eredményes
  • különösen biztos ajtózárási megoldása garantálja, hogy a befogott macska ne tudjon kiszabadulni a csapdából
  • mérete (1000x250x225mm) miatt nyest, görény befogására is alkalmas

  A macskacsapda működése:

  A csapda közepén egy ún. csalitálca található. A fogás úgy történik, hogy a macska a tálcán elhelyezett csalétket megmozdítva vagy a tálcára lépve elbillenti a tálcát és a csapda ajtajai bezáródnak.

  A csalétket többféleképpen is el lehet helyezni:

  - a csalitálcán lévő horgokra tűzve : célszerű a csalétket stabilan rögzíteni, hogy macska ne tudja egykönnyen leszabadítani a horogról, elcsenni a csapdából. Jó módszer például lágy fémből készült macskaeledelt használni, melynek doboza a csalihoroggal könnyen átszúrható, ugyanakkor viszonylag erősen rögzül is

  - a csalitálca fölé belógatva : a csalétket egyszerűen drótdarabra téve és a csapda rácsozatára akasztva. Ez esetben az a cél, hogy a macska mindenképpen, akár többször is rálépjen, súlyával ránehezedjen a csalitálcára, így hozva működésbe a csapdát

  - az egyik ajtót zárva tartva a csapda belsejébe téve : eredményes lehet, ha egyszerűen, az egyik, zárt ajtó tövébe kibontott macskakonzervet helyezünk és csak a másik ajtót kinyitva használjuk a csapdát. Ez esetben a macskának végig kell mennie a csapdában a csalétekig, így a csalitálcára lépve biztosan működésbe hozza az ajtózáró mechanikát.

  Kevesen gondolnak rá, hogy a csapdának a fogás megtörténte után is feladata van: bent kell tartania a befogott állatot. Nincs bosszantóbb annál, mint amikor a befogott macska a csapda hibájából kiszökik a csapdából (ezt nevezik önszabadításnak). Fontos tehát, hogy a csapda ajtajának oly módon kell rögzülnie, hogy az belülről, az állat számára kinyithatatlan legyen.

  Ez a csapda különösen biztos ajtózárási mechanikával készül: az ajtók zárásával egy időben az ajtók elé keresztben egy-egy zárórúd zuhan, ami stabilan rögzíti a lecsukódott ajtókat. A szerkezet kialakítása garantálja, hogy a zárórúd felfelé ne tudjon elmozdulni, így a befogott macska nem képes önerőből kiszabadulni a csapdából.

  Macskacsapda

   

  A macskacsapda használata

  A házimacskák a vadon élő állatokhoz képest viszonylag könnyen csapdába csalhatók: egy jó csalifalat használatával általában már az első kihelyezés alkalmával lehet fogásra számítani. A vadabb kóbor egyedek esetében célszerű a csapda kihelyezése előtt néhány napig étek kihelyezésével egy helyre szoktatni a macskákat, majd ugyanoda kihelyezni a csapdát.

  A macskák általában éjszaka aktívabbak, keresik fel a territóriumuknak tartott területet (és jelölik meg vizelettel a kandúrok). Épp ezért érdemes a csapdát este kihelyezni és reggel azonnal ellenőrizni.

  A befogott egyedek vérmérséklettől függően eltérően reagálnak: némelyik csendben tűri a fogságot, némelyik viszont folyamatosan szabadulni akar. Fogás esetén célszerű a csapdát egy használaton kívüli textilneművel (pl. lepedő) letakarni, a sötétben az állat sokkal nyugodtabban fog viselkedni. A letakart csapdában az állat gond nélkül elszállítható.

  A csapdát rendszeresen, naponta többször ellenőrizni kell és a befogott egyedet mielőbb ki kell engedni a csapdából!

  A macskacsapdához használható csalétkek

  Általában elmondható, hogy az illatos-szagos húsfélék működnek a legjobban csalétekként. A macskakonzervek mellet gyakorlatilag bármilyen felvágottal illetve szalámifélével, virslivel, szalonnabőrrel stb. eredményesen csalizhatunk.


  Rendelhet telefonon is: +36 70 55 03 051

 • Modell
  S1000-2B
  Méret
  1000x250x225mm
Webáruház készítés